Petra jalutuskäik

Wadi Musasse jõudsime alles õhtuks ning seal ootas meid juba õhtusöök. Hotell oli igati korralik 4*, kuid bassein oli suletud. Väidetavalt oli neil veel märtsi kuus talv. Kuna me olime seal ühe öö ning Aqaba rannapuhkus oli veel ootamas, siis see ei olnud ka eluliselt tähtis.

Peale õhtusööki hakkas meil mööbli liigutamine. Paljud tulid minu tuppa ning lärm oli ikka korralik. Ime, et saksa turistid meie peale ei kaevanud. Võib olla olid nad pikast Petra jalutuskäigust nii väsinud, et nad magasid oma õndsat und. Poole öö pealt muutusime ka meie vaiksemaks ning läksime puhkama, et järgmiseks päevaks reipad olla.

Hommikul Petrasse minnes ei ole palju rahvast ning isegi lapsed, kes postkaarte müüvad magavad veel. Ma soovitan alati hommikust aega, et nautida rahulikku jalutuskäiku. Lõunaks jõuavad Petrasse ka kõik need turistid, kes teevad päevase väljasõidu kas Ammanist, Aqabast või Eilatist. Te peate arvestama kokku 3-4 tundi. 3 tunniga jalutab ilusti ära, kuid kui soovite veel suveniiri osa või koopabaarist õlut saada, siis pange sinna veel +1 tund juurde 🙂

Mina olin see märts Petras esimest korda peale Covidit. Petra on teinud muudatusi ja uuendusi, mis on igati super. Esiteks on nad terve Al Siq tee katnud betoonilaadse pinnasega. Enam ei pea lahtiste kivide ja liiva sees liikuma. Teine väga teretulnud uuendus on see, et hobukaarikud on ära korjatud. Nüüd asendavad hobukaarikuid golfiautod, mida saab lisatasu eest juurde tellida. Hobuse sõit kuni Siqini on siiani alles ning piisava jootraha eest saab seda teenust veel kasutada.

Nad on tekitanud vaateplatvorme, kuhu nad ilusti teid ka aitavad. Kõik need vaatekohad on aga lisatasu eest. Peate arvestama kuskil 5-6 JOD inimese kohta. Muidugi on võimalik võtta seal erinevaid radu nii pikki kui lühemaid. 3-4 tundi on piisav kui minna Petra kõige kuulsama hauakambrini ning seal edasi jalutada ka amfiteatri juurde.

Paljud ekslikult arvavad, et kogu linn on Petra. Petra on ainult arheoloogiline väljakaevamisala koos kuulsa Siqi, hauakambrite ja amfiteatriga, mis laiub 275 km2. Linn Petra kõrval on aga Wadi Musa – Moosese org. Mooses olevat ka sealt läbi läinud ning tema vend Aaron olevat Petras surnud.

Wadi Musas on alkoholiga kurvad lood. Kui Ammanis, Aqabas, Madabas on tänaval alkoholipoed, siis Wadi Musas neid ei ole. Samuti ei paku ka kõik hotellid alkoholi. Kõige lihtsam viis külma karastavat õlu saada on Petra Guesthouse´s olevas Cave Baris. Cave Baar avatakse alles kella 15:00 päeval ning kes on seal olemas varem, siis ka Petra Guesthouse lobby baaris saab sõõmu karastavat õlut. Igal pool Jordaanias jääb klaas õlut 5-7 JOD vahele. Kui leiate üles alkoholipoe, siis pudel õlut poes on 2-3 JOD.

Wadi Musast välja sõites Wadi Rumi poole avanevad imelised vaated üle mägede ning tee äärde jäävad ka mitmed pildistamiskohad ja vaatega kohvikud.

Petra kirik ise ei ole hästi säilinud. Alles on seal vaid bütsantsiaegsed mosaiikpõrandad. Samuti on Wadi Musa linnas koht, kus Mooses olevat kepiga vett välja löönud. Ain Musa jäi kohe meie hotelli kõrvale. Selline valge 3 kupliga hoone, kus siis vesi läbi voolab .

Lisa kommentaar